Vitaal licht oplossing

12 december 2012

Nieuw lichtconcept vitaallicht  een dynamisch licht beleving.

Vitaallicht-in-de-huiskamer-bij-de-leesstoel2-e1329765567421.jpg
 Vitaallicht is een wellness product dat is geïnspireerd door de zon. Net als bij de zon, wisselen op een dynamische manier de intensiteit en het soort wit licht gedurende de dag. Daarom heeft Vitaallicht een scene die automatisch een natuurlijk verloop van het daglicht simuleert. Er ontstaat veel meer en dynamisch licht. Hiervoor is ons menselijk oog gevoelig. Via de hormonen cortisol en melatonine beïnvloedt het ons algeheel welbevinden.

Vitaallicht.png

Wij geloven dat de mens zoveel mogelijk naar buiten moet gaan om te bewegen, te genieten van frisse lucht en van veel, helder zonlicht.

Vitaallicht is een wellness concept dat geïnspireerd is op natuurlijk daglicht. Door de dag heen maakt de zon verschillende soorten wit licht. Veel koel licht overdag, en warm licht ‘s avonds, als de zon ondergaat. Van koel licht worden we actief en alert, van warm licht gaan we meer ontspannen.

De werking van de biologische aspecten van licht heeft alles te maken met ganglioncellen. Deze bevinden zich in het netvlies van ons menselijk oog. Deze cellen geven signalen af aan de pijnappelklier (nucleas suprachiasmaticus). Deze pijnappelklier reguleert onze biologische klok met hormonen. Het hormoon cortisol is gedurende de dag aanwezig om actief te zijn en ‘op scherp te staan’. ‘s Nacht is melatonine nodig om goed te kunnen slapen.

De ganglioncellen in ons menselijk oog lijken extra gevoelig te zijn voor meer, met name koel wit licht. Dat lijkt logisch omdat de zon, overdag, ook koel wit licht maakt. Op een zonnige dag zo rond de 7000 Kelvin.

Daarnaast blijkt uit onderzoek dat, als men overdag meer koel licht heeft ontvangen, men ‘s nachts beter slaapt. Meer specifiek: mensen vallen eerder in slaap, slapen dieper en langer. De aanmaak van melatonie lijkt dan ook een positieve relatie te hebben met het ontvangen van meer, koel wit licht gedurende de dag.

Per saldo, zal het slaap-waak ritme verbeteren, oftewel u voelt zich meer vitaal.

Het beste is dus om het echte zonlicht te ontvangen buiten. Tegelijkertijd is het een feit dat mensen veel tijd binnen doorbrengen. Binnen is veel minder licht dan buiten. Door meer koel licht binnen te ontvangen gedurende de dag, onderhouden en stimuleren we onze biologische klok.

www.vitaallicht.nl

Vitaallicjht-Ledmodule-met-zichtbaar-spaakmotief-warm-en-koel-wit-licht-op-zwarte-achtergrond.jpg
 

Strategische samenwerking

31 oktober 2019


Samenwerking Luxendi en
Bergh Hybrid Circuits
stimuleert ontwikkeling van
innovatieve LED oplossingen

 


ISO 9001 - 2015

30 oktober 2019

Bergh Hybrid Circuits BV is gecertificeerd voor ISO 9001 - 2015.

iso9001.JPG


CSPM Chip Scale Packaging Modules

15 november 2017

BHC is now using a new led technology called CSP. These leds are without housing and there for very small with a lot of possibilities in design. We already have made solutions for Tunable white, Dim2 Warm, lineair ledsstrips COB replacement etc.

IMG_6148.JPG